dilluns, 7 de febrer del 2011

PASTÍS DE XAMPINYÓ, ALL PORRO I ANOUS AMB VINAGRETA TEMPERADA


INGREDIENTS

400 gr. All porro en brunoise
400 gr. Xampinyons
  75 gr. Anous
  50 gr. Pernil en brunoise
    3  u. All
    1 dl. Oli d'oliva verge extra
    2 dl. Nata líquida
    5 u. Ous
  C/S . Sal, pebre negre i mantega per a untar el motle.



INGREDIENTS VINAGRETA
1 tomaca madura, 2  alls filetejats, 1,5 dl oli d'oliva, 1/2 dl de vinagre de Xerez, c/s sal y comino molt, julivert picat.

METODE D'ELABORACIÓ

1. Coure els xampinyons tallats en paisana fina y reservar.
2. Ofegar en l'oli el porro i l'all  picat, incorporant el xampinyo i el pernil, cuinar el conjunt fins que s' evapore el contingut en líquid.
3. Mesclar el conjunt temperat, amb els ous batuts, nata líquida, anous picades i un miqueta de pa rallat, formant així una farcit. Rectificar el punt de sal.
4. Untar una terrina o  un motle individual amb mantega , o inclús forar amb paper film (paper transparent de cuina).
5. Farçir el motle amb el farçit obtingut i espolsar pa rallat per la superfície.
6. Coure al forn al bany maria fins que cualle.
7. Deixar que baixe la temperatuta per treure del motle i racionar.
8. Confeccionar la vinagreta, escaldant les tomaques en aigua bollint, pelar-les i  tallar-les en paisana fina.
9. Barretjar el vinagre, l'oli d'oliva, la tomaca, els filets d'all, julivertl picat . Calfar lleugerament  i mantindre  templada per a l'hora del servici.
10. Es pot servir el pastís calent, temperat o be fred.

Obserbacions: Calfar ja racionat i al forn micro-ones, evitant el forn o el foc directe en paella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada