dimarts, 11 de gener del 2011

EIXIDA A VALÈNCIA

El dia 23 de desembre els alumnes del TFIL de Cuina de Rafelguaraf i del TFIL de Bar-cafeteria de Guadassuar, realitzàrem una eixida formativa al Cap-i-casal. Visitàrem el Mercat Central, una construcció d'estil modernista, projectada pels arquitectes Alexandre Soler i March i Francesc Guàrdia i Vial.
Aprofitant que les parades del mercat, en dates nadalenques mostren la seua millor cara, férem unes activitats inspirades en el "reality", Pekin Expres, programa d'aventures que emet la cadena de televisió privada Cuatro. L'objectiu: comparar preus, identificar i coneixer la materia prima  tan important en el nostre sector. Fou una experiència novedosa i divertida, ja que vam haver de moure´ns pel mercat consultant als comerciants, que majoritàriament col·laboraren de forma amable per completar els objectius dels grups.  

Després de la visita al mercat, ens donà temps a gaudir de La Llotja, un edifici històric de la capital del Túria, que per molt que s'haja vist, mai no deixa d'impressionar. Seguidament, ens arrearem una bona caminata que ens dugué al Restaurant l'Alfàbega, on teniem reservat per dinar. Este magnífic local, està capitanejat pel cuiner valencià Lluis Penyafort Raga, que realitza una cuina  mediterrània amb tocs de modernitat, i com és pot llegir a l'entrada del restaurant una"cuina amb bon gust". Lluis es també presentador del programa del segon canal de la RTVV, per a xuplar-se el dits, i ens va confeccionar un menú molt apanyat que va cuplir les espectatives de tots. Amanida de tomaca raff, amanida de fruits secs i ceba caramelitzada, saltejat de xampinyó, arròs melós de pollastre de corral amb bolets, abaetxo o tortà de formatge amb xocolate  van ser alguns dels plat escollits. Regàrem els aliments amb un vi jove valencià "Hoya de Cadenas", molt agradable i prou aconseguit que  ens va sorprendre gratament.

Rapidament i sense temps de pendre café acudírem on el bus ens esperava per tornar als nostres pobles d'origen, contents i satifets d'haver gaudit d'un dia en armonia i de profit en tots els àmbits.

3 comentaris:

  1. SI, SI, PERO LA VERDADERA HISTORIA ES MUCHO MAS DIVERTIDA.AUNQUE POR RESPETO NO LA VOY A CONTAR HOY, OTRO DIA SERÁ. BESOS

    ResponElimina
  2. La història és verdadera, però també és veritat que tot no es pot contar, perque se faria un relat massa llarg.

    ResponElimina
  3. SI, TIENES RAZÓN, NO SE PUEDE CONTAR TODO, PORQUE ESTARIAMOS DOS DIAS Y ES MEJOR DEJAR LAS ANECDOTAS PARA CONTAR EN EL CAFÉ.

    ResponElimina