divendres, 14 de gener del 2011

LA COCTELERIA


Un còctel és una barreja d'alcohols i sucs de fruites que dóna com a resultat una mescla amb un gust agradable. Són moltes les nacions que es dispúten la invenció d'estes begudes, siguent Estats Units la que més probabilitats tinga de ser el bressol del còctel, ja que està documentat que a finals del segle XIX este tipus de combinacions liquides ja es cosumien.
Mentre que alguns còctels són senzills, com el Cuba libre, hi han d'altres que poden tindre una gran quantitat d'ingredients en proporcions al gust del barman o segons indíquen les formules. Alguns tipus de còctels es barregen manualment amb una coctelera i d'altres amb un got mesclador, en canvi, uns pocs es realitzen directament en la copa de servici.
La presentació d'un còctel és important; podem obtindre diferents colors i presentar-los en una multitud de formes, en gots de diferents tipus i amb accessoris delicats, com trossets de fruita tallats en certes formes, flors, xicotets parasols de paper i altres efectes decoratius. N'hi ha algunes pautes a seguir en la confecció de còctels:
- No introduir mai begudes amb gas a la coctelera.
-Ficar el gel necessari per a que gele el més rapid possible, evitant aiguar el còctel.
- Ús, però  no abús d'alguns ingredients com el pebre, el sucre, el "tabasco" o el suc de llima.
- Aconseguir l'equilibri dels ingredients que intevindran en el còctel, buscant combinacions que siguen el més armonioses i agradables en gust, color i presentació.
 Normalment els còctels són freds i es serveixen amb gel, però n'hi ha també de calents, com el cafè irlandès (Irish Coffee). També podem trobar algunes el·laboracions sense alcohol aptes per als més menuts  o aquelles persones que no els agraden les begudes espirituoses.
Entre els còctels més famosos cal destacar el Cuba libre, DaiquiriBloody MaryMargaritaCaipirinhaMojito, entre altres. Des de Fent Gana vos facilitarem algunes fitxes amb consells i secrets dels còctels més populars per a que els el·laboreu en festes, sopars o esdeveniments, això sí, demanat-vos que el consum siga de forma moderada, sempre tenint present el perill que representa l'abús de begudes alcoholiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada